Tűzifáinkról bővebben

11 július 2016

Comments

Off
 július 11, 2016
 Off
tűzifa
Category Egyéb

Cégünk egyik fő tevékenysége a bükk, akác és tölgy tűzifa forgalmazása. Ezek a fák jó minőségű, kemény tűzifák, használatuk sokkal egyszerűbb, mint például a puha és gyorsan elégő fenyőé. Nézzük, mi a különbség köztük!

Megfelelően kiszárítva mindháromnak magas a fűtőértéke. A három tűzifa közül a leggyorsabban az akác szárad ki, körülbelül hat-nyolc hónap alatt. A tölgynek és a bükknek valamivel hosszabb, átlagosan nyolc-kilenc hónapra van szüksége. Amit télen szeretnénk használni fűtéshez, azt kora tavasszal már érdemes megvásárolni, és összedarabolva tárolni. A tölgy és az akác tűzifa nem érzékeny a fülledésre, ezért ezeket bátran tárolhatjuk pincében is. A bükkre ellenben vigyázni kell, ezért fontos, hogy megfelelően szellőző helyen tároljuk! Emellett a bükk tűzifának van a legnagyobb kéregszázaléka, ezért ennek égetésekor keletezik a legtöbb hamu.

Ha minőségi tűzifát szeretne vásárolni, forduljon hozzánk bizalommal! Ha esetleg bizonytalan, hogy milyen fára van szüksége, bátran kérje munkatársaink tanácsát!

Comments are closed.

Elérhetőségek:

Ügyvezető:

Vasas Benedek
+3630/935-01-88

Értékesítés:

Kaló Istvánné Marika
+3630/399-27-31

Nyitvatartás:

Hétfőtől- Péntekig 8-tól 16-ig.

Cím:

3400 Mezőkövesd,
Jegenyesor 116.

Tel.: +3649500108